ارز دیجیتال چیست ؟

ارز دیجیتال چیست ؟

ارز دیجیتال یک سیستم پرداخت دیجیتال است که برای تایید تراکنش ها به بانک ها متکی نیست ، رمز ارز یک سیستم همتا به همتا است که می تواند هر کسی را در هر جای دنیا قادر به ارسال و دریافت وجه کند ، در این نوع سیستم پرداخت به جای اینکه پول فیزیکی در دنیای واقعی این رد و بدل شود ، ارز های رمز نگاری شده جابجا می شوند .

کریپتوکارنسی از محاسبات رمز نگاری شده برای انجام تراکنش ها استفاده می کند ، این بدان معنا است که کدنویسی پیشرفته در ذخیره و انتقال داده‌های ارزهای دیجیتال ، بین کیف پول‌ها و به دفتر کل عمومی نقش دارد و هدف از رمزگذاری ایجاد امنیت و ایمنی می باشد .

اولین ارز رمزنگاری شده بیت کوین است که در سال 2009 توسط ساتوشی ناکاموتو تاسیس شد و تا به امروز شناخته شده ترین نوع ارز دیجیتال است .

تفاوت ارز های دیجیتال و پول فیات

بزارید برای شما یک مثال بزنم ، من می خواهم مقداری پولی را در بانک برای شخص دیگری جابجا و واریز کنم ، من فرم پرداخت را پر کرده و پول فیزیکی را به باجه پرداخت می دهم تا آن را ثبت کند ، بعد شمارش پول دریافتی ، باجه پرداخت از طریق سیستم مورد نظر آن را در سرور مرکزی ثبت می کند  تا پول فیزیکی به حساب مورد نظر واریز شود ، بجز هزینه ترافیکی و در صف نوبت وایستادن برای انتقال وجه ، اگر توجه کرده باشید من در مورد سرور مرکزی صبحت کردم ، شما فرض کنید این سرور  مرود حمله هکری یا فیزیکی قرار گیرد یا قطعه ای از آن خراب شود یا هر اتفاق دیگری … کل سیستم بانک به هم خواهد خورد .

آیا ارز دیجیتال هم مانند سیستم بانکی است ؟ 

دقیقا همان کار سیستم بانکی را انجام میدهد ، اما …

در ارز دیجیتال هیچ گونه کاغذ بازی و هزینه زمانی در صف وایسادن صورت نمی گیرد ،در کریپتو کارنسی تراکنش ها به وسیله ی یک سرور مرکزی هدایت نمی شود ، بلکه تبادل پول به وسیله تکنولوژی بلاکچین ، ماینر ها صورت می گیرد .

هزینه تراکنش ها به چه صورت است ؟

در سیستم بانکی دولت هزینه انتقال وجه و تراکنش را مبلغ کم می کند تا انتقال وجه شما را انجام دهد و احتمالا در آینده بابت انجام تراکنش های سنگین مالیات پرداخت خواهید کرد .

اما در کریپتو کارنسی هزینه تراکنش ، بین ماینر هایی که تراکنش شما را تایید کرده اند پخش می شود و می توانید ارز مورد نظر خود را در کیف پول خود نگهداری کنید  .

کریپتو کارنسی مانند پول فیات حضور فیزیکی دارد ؟ 

این ارزها مانند فیات حضور فیزیکی ندارد ، چون توسط یک دولت یا کشور مرکزی هدایت نمی شوند ، این ارزها توسط مردم برای انتقال وجه بدون دخالت دولت استفاده می شود.

داستان ارزهای دیجیتال

بزارید داستان وار برای شما توضیح بدهم ، سال 2009 ، یک فرد به اسم ساتوشی ناکوموتو ، مقاله ای به اسم بلاکچین منتشر کرد ، این مقاله در مورد ارز رمز گذاری شده ای به نام بیتکوین بود ، هدف این مقاله این بود به وسیله بلاچکین و یک سیستم همتا به همتا ، همه افراد بدون نیاز به بانک ها بتواند به صورت امن ، سرمایه خود را مبادله کند، بدون آنکه دولت و بانک های مرکزی بتوانند کوچکی ترین دخالتی در این فرآیند انجام دهند ، در این پروژه به کمک مردم وکامیپوترهای آنها، این تراکنش ها صورت می گرفت ، که این افراد را ماینر می نامیدند .

ماینرها چه کسانی هستند ؟

ماینرها افرادی هستند که مبادلات ارز را تایید می کند و درآمد آنها ، کارمزد تقسیم شده ی تراکنش های انجام شده است ، شبکه در ازای تایید تراکنش ها به این افراد پاداش میدهد که به این استخراج می گویند .

به چه دلیل قیمت بیت کوین بالا می رود ؟

سال 2010 افراد عادی با استفاده از یک کامپیوتر عادی ، به راحتی می تواستند تراکش را تایید کرده و در ازای آن مقدار چشمگیری ارز دریافت کند ، اما آن زمان مبلغ دریافتی ارزش اندکی داشت ، به همین خاطر بسیاری از آنها در کیف پول ها رها شد ، بسیاری از آنها گم شده یا بعضی افراد آن را نگهداری می کردند ، همان طور که می دانید در همه بازار ها وقتی که عرضه ای کم باشد ، تقاضا زیاد می شود .

این چند مورد دقیقا همان دلایلی هستند که قیمت پادشاه ارزهای دیجیتال را بالا میبرند .

بعد از بیت کوین چه اتفاقی افتاد ؟

ارزهای جدیدی پا به عرصه ی بلاکچین گذاشتند که اهداف تازه ای برای دنیا و بازار های ارزهای دیحیتال زیر  نظر دارند  .

دومین ارزی که پا به این عرصه گذاشت ، اتریوم یا ملکه ی ارزهای دیجیتال است که هدف متفاوتی را دنبال میکنند ، بعد از اتریوم میتوان به ارزهای دیگری مانند :

  • تتر
  • لایت کوین
  • ریپل
  • بیت کوین کش
  • استلار
  • سولانا
  • اواکس
  • و …

ارزهای دیجیتال را می تواند از کجا خریداری کرد  ؟

ارز های دیجیتال را می توان از صرافی های خارجی و داخلی خریداری کرد و میتوان آن در در کیف پول های سخت افزاری و نرم افزاری نگهداری کرد.

از کجا بدانم کی ارزهای دیجیتال رشد خواهد کرد  ؟

شما می توانید با استفاده از داده های درون شبکه ای ، تحلیل تکنیکال ، تحلیل بنیادی ، این ارزها تجزیه و تحلیل کنید و بر اساس این نوع داده ها تصمیم به خرید فروش این ارز ها کنید .

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید