معاملهگران از انواع نمودار برای یافتن هدف های معاملاتی استفاده می کنند ، برخی از آنها ساده و برخی دیگر پیچیده و عجیب هستند و به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند ، اما این بدان معنا نیست که چنین نمودارهایی برای معامله گران مفید نیستند ، معمولا این نوع نمودارها فقط توسط معامله گران حرفه ای استفاده می شود، که یکی از آنها نمودار کاگی است.
نمودار کاگی (kagi) چیست ؟
نمودار کاگی یک نوع نمودار تحلیل تکنیکال است که در دهه 1870 ، در ژاپن کشف شده است ، این نوع نمودار از یک سری خطوط عمودی برای نشان دادن سطوح کلی عرضه و تقاضا استفاده می کند ، خطوط سبز زمانی ترسیم می شوند که قیمت سهم از قیمت سقف قبلی عبور کرده و آن را رو به بالا بشکند که این به این معنی است که برای خرید سهم مورد نظر افزایش تقاضا به وجود آمده است و برعکس خطوط قرمز برای نشان دادن افزایش عرضه است و با شکست رو به پایین دره ی قبلی ، عرضه سهم اتفاق می افتد ، اما این سیگنال های خرید و فروش به تنهایی کافی نیست و باید از تکنیک های دیگری هم استفاده کنید چون ممکن است که این سینگال ها به سود منجرب نشود .
نمودار کاگی مانند نمودارهای رنکو ، فاکتور زمان را در نظر نمی گیرد ، فواصل زمانی کاملاً کنار گذاشته شده و فقط قیمت را مد نظر می گیرد ، فرضیه چارت کاگی نسبتاً ساده است ، اساساً از نقطه شروع ، خطوط صرفا بر اساس عمل قیمت ترسیم می شوند ، خطوط سبز یا خطوط رو به بالا (خطوط یانگ) در طول روندهای صعودی تشکیل می شوند، در حالی که خطوط قرمز یا خطوط رو به پایین (خطوط یین) در طول روندهای نزولی تشکیل می شوند.
نمودار کاگی تابعی از تغییرات قیمت است که توسط معامله گر تعیین می شود ، واحد تغییرات را می توان به مقدار واحد یا مقدار درصد تنظیم کرد ، به محض افزایش یا کاهش قیمت مقدار واحد یا درصد تعیین شده ، یک نوار جدید به نمودار کاگی اضافه می شود.
مثال: اگر واحد تغییرات روی 1 درصد تنظیم شود ، به محض افزایش 1 درصدی قیمت، یک نوار به نمودار کاگی اضافه می شود و به محض کاهش 1 درصدی قیمت، یک نوار به نمودار کاگی اضافه می شود.
استراتژی بر مبنای نمودار کاگی
بیایید یک استراتژی ساده بر اساس نمودار کاگی را برای شما مثال بزنم .
شکست خط روند و واگرایی
همانطور که بیشتر معامله گران بر اساس این نوع استراتژی ، در نمودار کندل استیک و نمودار میله ای دست به معامله میزنند ، این نوع استراتژی در نمودار کاگی هم به طور چشمگیری بر روی این نوع نمودار جوابگو است .
شما ابتدا باید یک خط روند پیدا کرده و RSI را بر روی دوره 14 تنظیم کنید .
همانطور که در تصویر بالا می بینید ، در نمودار کاگی قله های کند و بالاتر از هم زده شده است ، اما در RSI ، قله ها پایین تر از هم دیگر شکل گرفته اند ، این یک واگرایی بین نمودار و اندیکاتور است ، یعنی نمودار چیزی دیگری می گوید و اندیکاتور بر خلاف آن حرکت می کند .
شما الان برای تایید و ورود به معامله SHORT ، به شکست خط روند احتیاج دارید ، در مثال بالا قیمت هم زمان کف قبل و خط روند را با هم شکسته است ، که این می تواند الهام بخش این باشد که قیمت به نزول خود ادامه خواهد داد و همانطور که در تصویر میبنید ، قیمت نزول چشگیری کرده است .
شما میتوانید حدضرر خود را در سقف قبل شکست خط روند قرار دهید و حد سود خود را با توجه به بک تست گرفته شده در گذشته نمودار ، به طور مثال بر روی یک سطح مقاومت یا مقدار ثابت یا … قرار دهید .
این استراتژی را میتواند هم برای معامله صعودی و نزولی در بازار استفاده کنید .